Wat moet er in de luiertas?
Op uitstap met je baby... dan moet je op alles voorbereid zijn. Je zult altijd een goed gevulde luiertas hebben. Niet alleen voor de baby heb je verschillende dingen nodig, maar ook dingen voor jezelf en seizoensgebonden spullen. Om zeker te zijn dat je niets vergeet, geef ik een overzicht wat je allemaal in die luiertas kan stoppen. Persoonlijk aanvullen mag natuurlijk.
De Basisspullen:
- Luiers: Bekijk hoelang je weg bent om te weten hoeveel luiers te moet meenemen. Pak er altijd wat extra mee. Ongelukjes zijn snel gebeurd.
- Vochtige doekjes: Die kunnen niet alleen gebruikt worden om te billetjes schoon te maken. Maar kan voor alles gebruikt worden. Wij gebruiken ze ook voor mondjes af te kuisen of voor iets proper te maken. Neem hiervan ook zeker genoeg mee.
- Babyzalf: Als je baby snel last heeft van rode billen of luieruitslag is babyzalf onmisbaar in de luiertas.
- Zakje voor vuile luier of vuile kleertjes: Als de kleertjes vuil worden kan je ze best in een zakje steken. Dan gaan de andere spullen in de tas niet vuil worden. Het kan ook gebruikt worden voor een vuile luier in te steken, als je niet direct een vuilbak in de buurt hebt.
- Verschoonmatje: Meestal zit er in een luiertas een verschoonmatje. Dus kijk zeker eens of er standaard in jouw tas een matje zit. Als dit niet het geval is kan je er eentje instoppen. Je komt soms op plaatsen waar geen verzorgingskussen is en dan is het toch leuker om je kindje op een matje te leggen.
- Luieretui: Dit is een tasje waar je de luiers en de vochtige doekjes in kan steken om zo mee te nemen. Dan moet je niet heel de luiertas meenemen naar het toilet of badkamer.
- Extra setje kleding: Ongelukjes zijn snel gebeurd, dus is het altijd leuk dat je je kindje andere kleertjes kan aandoen als dit zou gebeuren. Voorzie er misschien twee. Je weet maar nooit.
- Mini EHBO kit: Ongelukjes zijn dus zeker snel gebeurd en dan is dit ook wel heel handig. Een paar pleisters, fysiologisch water, kompressen en ontsmettingsmiddel zijn heel handig om wondjes te verzorgen.
Speelgoed:
- Fopspeen: Meestal heeft het kindje wel een fopspeen bij, maar neem voor de zekerheid nog een extra mee. In een fopspeenzakje kan je meestal meerdere kwijt. Deze kan je gemakkelijk aan de luiertas bevestigen.
- Speelgoed: een rammelaar, bijtring , knuffel of iets anders om mee te spelen. Zo hebben ze iets om zich bezig te houden.
Voeding:
- Spuugdoekjes en slabbetjes: Maakt niet uit welke voeding dat je geeft. Dit is heel handig om te gebruiken want kindjes smodderen graag. Een paar slabbetjes meenemen en alles komt inorde.
Borstvoeding:
- Hydrofiele doek: Als je ergens bent en er is geen ruimte om borstvoeding te geven, dan kan je dit gebruiken om je te bedekken. Je kan ook een borstvoedingsdoek gebruiken, maar een hydrofiele doek is even handig. Deze kan je nog gebruiken voor andere dingen zoals om bijvoorbeeld iets af te kuisen.
- Borstkompressen: Borstkompressen zorgen ervoor dat de moedermelk die uit je tepel lekt wordt opgevangen, en niet leidt tot natte plekken in je beha en kleding. Extra kompressen in de luiertas zijn een goed idee, zodat je kan wisselen als er één door begint te lekken.
Flessenvoeding:
- Melkpoeder: Een verdeeldoos voor melkpoeder is heel handig. Bestaat meestal uit verschillende delen om voor een paar keer melkpoeder mee te nemen.
- Water: Meestal vulde ik mijn flesjes al met de hoeveelheid water dat nodig was voor een voeding. Dan was dat al afgewogen.
- Babyflesjes: Neem er zeker één extra mee. Je kindje kan ineens grote honger hebben en wat extra voeding nodig hebben.
- Flessenverwarmer: Als je een compacte versie hebt van flessenverwarmer en hij geraakt in de luiertas. Kan je die best ook meenemen.
Vaste voeding:
- Babyvoeding: Dit kan in een potje zelfgemaakte babyvoeding zijn, of babyvoeding al klaargemaakt van de winkel. Mijn kids aten enkel graag babyvoeding dat ik zelf had gemaakt.
- Babylepeltje: Natuurlijk, anders kan je kindje de vaste voeding niet eten :-).
- Snack: een koekje of fruitje voor tussendoor dat ze kunnen eten is ook altijd handig.
- Drinkbeker: Vul hem van tevoren met water, dan heb je altijd drinken klaar.
Seizoensgebonden items:
Voor in de zomer: Zonnecrème, een zonnebril en een hoedje.
Voor in de winter: een muts, sjaal, handschoenen, een dekentje en extra warme kleren.
Spullen voor jezelf:
Als je een luiertas mee neemt, hoef je niet perse nog een handtas mee te sleuren. Alles wat jij nodig hebt om weg te gaan, kan evengoed bij in die luiertas.
- Telefoon
- Portemonnee
- Sleutels
- Een extra T-shirt: Er kan altijd een ongelukje gebeuren. Je kindje kan over je heen teruggeven of nog verschillende dingen. Dan is het altijd leuk om een fris, proper T-shirt aan te doen. Dan moet je niet heel de dag met vuile plekken rondlopen.
- Handgel: Tegenwoordig lopen meer mensen rond met handgel in hun tas. Maar als je je kindje verschoont hebt en er is geen kraantje in de buurt om je handen te wassen. Dan is dit heel handig.
- Iets om te eten of drinken: Jij krijgt natuurlijk ook wel een hongertje of dorst. Dus neem ook iets mee voor jou om te knabbelen of drinken.
Als je dit allemaal mee neemt, dan zal die luiertas wel heel vol zitten en voel je je een muilezel. Maar wees niet bang. Naarmate de kindjes ouder worden, gaat die tas ook wel lichter worden of helemaal weg. En dan kan je enkel nog je handtas met jou spullen meesleuren. Of een kleine rugzak met iets om te eten en drinken.
Reactie plaatsen
Reacties