Geboortelijst

Een baby op komst? Proficiat! Er komt een heel ander leven je tegemoet. Maar voor alles anders word zijn er nog enkele praktische zaken te regelen. Doopsuiker, geboortekaartje, opvang... en de uitzet natuurlijk! 
Klaar je liever geen dingen die je zo ver mogelijk ergens wil verstoppen of dingen waarvan je 10x hetzelfde hebt. Dan moet je zeker een geboortelijst aanleggen. Maar wat moet er allemaal op zo een lijst staan? Ik help jullie daar zeker mee. 

Eerst gaan we even overlopen wat er allemaal op een geboortelijst kan staan. Jullie moeten zelf kijken wat jullie echt willen gebruiken en wat niet. Bijvoorbeeld niet iedereen gebruikt een draagzak, maar als jullie dat leuk vinden, dan moet dat bij jullie er bijvoorbeeld wel opstaan. 

Hier even de checklist van dingen die erop kunnen staan.


CHECKLIST:

 • Slapen: Babybed, matras, slaapzak, hoeslakens, deken, matrasbeschermer, park, parklegger, wieg, kast, commode, dekbed, dekbedovertrek, bedomranding, nachtlampje, decoratie, park, wieg, parkomranding, parktapijt, lakens voor park, lakens voor wiegje, babyfoon, babynestje.

INFO: meestal is het een park of een wiegje. Een dekbed is vanaf 1 jaar. Daarvoor een dekentje bij het lakentje gebruiken. 


Dit zijn de voornaamste dingen die er allemaal op een geboortelijst kunnen staan. Waarschijnlijk vergeet ik hier en daar nog een paar dingen maar er kunnen altijd dingen worden bijgevoegd. 

Ik heb nog enkele tips bij het aanleggen van een geboortelijst:

 1. Gebruik de checklist: deze lijst is dus heel handig om te bepalen wat er op de lijst moet staan. 
 2. Vraag rond bij familie of vrienden: mensen met kinderen kunnen juillie advies geven over wat je wel of niet nodig hebt voor een baby.
 3. Focus éérst op de must-haves: Je kan als ouders voorhebben dat je onnodige zaken aankoopt voor je kindje. Daarom eerst zeker de dingen erop zetten die je zeker nodig hebt. 
 4. Kijk verder dan de eerste 6 maanden: Vaak kiezen ouders dingen voor de eerste 6 maanden. Deze tijd vliegt snel voorbij. Kies ook dingen die je daarna nodig hebt zoals bijvoorbeeld een loopfiets of potje. 
 5. Lees enkele mamablogs: Deze kunnen jullie advies geven over wat ze gebruiken en wat niet. 
 6. Opgelet met kleertjes: Hou rekening met de groei van je kindje en de seizoenen. Als je niet weet hoe groot je kindje gaat zijn, kunnen sommige dingen die op je lijst staan misschien te groot of te klein zijn. 
 7. Bespaar niet op veiligheid en lange termijn spullen: Dingen voor de veiligheid van je kind daar moet je niet op besparen, daar moet je voor zorgen dat deze lang meegaan. Ook een autostoel, bed of wandelwagen zijn zulke dingen. 
 8. Houd rekening met ieders budget: Niet iedereen kan of wil een groot bedrag uitgeven aan je geboortelijst. Daarom moet je zowel kleine als grote items op je lijst zetten. Sommige mensen kopen graag 1 groot cadeau, andere liever enkele kleinere. 
 9. Geef aan wat je snel nodig hebt: Jullie kunnen laten weten wat jullie graag snel hebben. Met de lijst hier moet ik dit nog eens uitzoeken hoe ik dat kan aanduiden.
 10. Koop zelf spulletjes: Er zijn altijd mensen die centjes geven, met deze centjes kan je zelf ook spulletjes kopen van de lijst. 
 11. Vergeet niet je lijst te delen: Hoe sneller je je lijst deelt, hoe sneller je cadeautjes kan krijgen. 

 

En dan nu, hoe gaan we dit allemaal doen hier bij Loekas & Jef. Het is nog allemaal nieuw, dus alles is nog niet zoals het moet, maar we komen er wel. 

HOE GAAN WE TE WERK?

 1. Jullie nemen contact met mij op met de mededeling dat jullie graag een lijst willen leggen bij ons, dit kan via info@loekasenjef.be
 2. Jullie kiezen uit het assortiment wat jullie graag op de lijst willen zetten en laten dat weten. Spijtig genoeg lukt het nog niet om zelf een lijst aan te maken, dit moet ik doen. We bekijken hoe dit wel kan. Er is geen aankoopverplichting. 
 3. Ik maak voor jullie de lijst aan en geef jullie het paswoord waarmee jullie en jullie familie en vrienden op de lijst kunnen. 
 4. Jullie vermelden www.loekasenjef.be/geschenkjes/geboortelijsten op jullie geboortekaartje samen met het paswoord. 
 5. Iedereen die jullie kaartje heeft gekregen, kan op de geboortelijst iets kopen. 
 6. De cadeautjes worden mooi ingepakt en gratis naar jullie opgestuurd. 
 7. Op het einde kunnen we de lijst afsluiten en krijgen jullie een cadeaubon van 5% van het totaalbedrag van jullie geboortelijst. 

 

Opgelet: dit is nog maar in opstartfase, hopelijk lukt alles en kunnen we succesvolle geboortelijsten leggen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.