Een Herfstbaby...

Een Herfstbaby...

De baadjes beginnen te vallen... de dagen worden korter... een nieuw seizoen is daar... de herfst komt eraan!

Ga je bevallen in de herfst of heb je een herfstkindje... dit zijn enkele voordelen.

Voordelen van een herfstbevalling of na de bevalling: 
- Rond de bevalling is het buiten niet te warm want de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Het is dus heel leuk dat de laatste dagen voor de bevalling het niet warm is dat je al heel de dag loopt te zweten en puffen. Dat moet je al genoeg doen tijdens de bevalling :-). 

- Je kan met je pasgeboren baby nog lekker tijdens de mooie herfstdagen gaan wandelen. Gewoon met de draagmand op de wandelwagen en een mooie dekentje erbij zodat de baby lekker warm heeft. 

-  Je moet niet direct in bikini op het strand of aan het zwembad gaan liggen. In je herfstgarderobe zitten waarschijnlijk genoeg artikelen om je buikje te verdoezelen :-). 


Voordelen van een herfstbaby...

- Uit onderzoek blijkt dat kinderen die tussen September en November geboren zijn een grotere kans hebben om 100 jaar of ouder te worden.

- Uit ander onderzoek blijkt dan dat herfstkinderen gelukkiger zijn dan kinderen die in een ander seizoen geboren zijn. Ze hebben minder de neiging om depressief te zijn dan bijvoorbeeld de kindjes die geboren zijn in de winter.

- Kinderen die in oktober of november zijn geboren zijn volgens onderzoekers beter in sport dan bijvoorbeeld kinderen die in april of juni zijn geboren. Vooral kinderen die in november ter wereld zijn gekomen, bleken uit hun onderzoek het meest fit te zijn. Kinderen die in oktober zijn geboren volgen hierna qua fitheid, maar scoren qua sterkte. Kinderen geboren in december komen op een mooie derde plaats wat betreft fitheid en sterkte.

- Uit onderzoek aan de Universiteit van Bristol blijkt dat kinderen die vroeg in de herfst (en laat in de zomer) een klein beetje langer zijn dan kinderen die in de winter of lente zijn geboren. Reden zou kunnen zijn dat zwangere vrouwen in de laatste fase van hun zwangerschap nog even van de mooie zomerdagen waarbij ze net nog even een extra boost vitamine D opnemen. Dit kan de groei van de foetus positief beïnvloeden.

Artikelen voor in de herfst: babydekentjes zijn heel handig om in de herfst te gebruiken, het is al wat kouder dus een dekentje is wel nodig om te gaan wandelen of om het wat warmer te hebben bij het slapen gaan. Een paar wanten is ook altijd leuk om aan te doen tijdens het wandelen en zeker een mutsje. In de wandelwagen kan ook een voetenzak gelegd worden. Verder wat warmere kleding met lange mouwen en lange broeken. Lange kousen of body's met lange mouwen. Voor in het bedje kan je een slaapzak gebruiken. Maar je mag nooit een dekbed gebruiken bij een pasgeboren baby. 


Mijn ervaring: Ik heb twee herfstkindjes :-). De oudste is van begin van de Herfst, 22 september :-). De andere zit er midden in. Ik ben benieuwd naar de voordelen van groot worden en sportief. Mijne oudste is wel groot, maar de andere is altijd een klein manneke geweest. Misschien moet hij zijn groeispurt nog krijgen. Ik denk dat dit allemaal van kind tot kind afhangt. 

Voor degene die dit seizoen moeten bevallen. Geniet van jullie kindjes, ze worden al zo snel groot. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.